A masszázs hatásai

A masszázs hatásai

A masszázs egyaránt hat ránk pszichológiai és fiziológiai szinten. Pszichológiai hatása, hogy megnyugtatja az elménket és testünket, miközben fokozza a pozitív, kellemes közérzetet. Fiziológiai értelemben közvetett és közvetlen hatást gyakorol szervezetünkre.

Az első és legszembetűnőbb változást a bőrön érzékelhetjük. Masszázs közben eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, megújítjuk, frissítjük a bőr felszínét. A hajszálerek vérrel telítődnek, ami javítja a bőrszínt és a vérkeringést. A masszázs fokozza a bőr rugalmasságát.

A masszázs sokféle módon fejti ki hatását az izomrendszerre: lebontja a tejsavat, ezáltal élénkíti a sejtműködést, csökkenti az izomfájdalmakat a kialakult izomcsomók feloldásával, végül növeli az ízületek hajlékonyságát és a mozgásterjedelmet.

A masszázs javítja a vérkeringést azáltal, hogy segíti a vér áramlását az egész testben. A különböző fogások összhangban vannak a természetes keringéssel, így növelik az egyes szervekhez szállított oxigén és tápanyag mennyiségét, valamint elősegítik a salakanyagok és szén-dioxid távozását. A masszázs csökkenti a magas vérnyomást is, mivel oldja az azt kiváltó feszültséget.

A nyirokrendszer azokat a salakanyagokat távolítja el a szervezetből, amelyek nem kerülnek a véráramba. A nyirokkeringés segítője a masszázs, azáltal, hogy a masszázs iránya összhangban van a keringés irányával, a nyirokváladékot a nyirokcsomók felé vezeti, így csökkenti a duzzanatokat, a cellulitiszt.

A masszázsnak pozitív hatása van légzésünkre. Amikor ellazult állapotban vagyunk, a légzésünk könnyebb és mélyebb, mert a bordaközi izmok és a rekeszizom is ellazul, így nagyobb mennyiségben vesz fel oxigént és ad le szén-dioxidot a szervezetünk.

A masszázs stimulálja az idegrendszert, csökkenti a fáradságot és a letargiát, nyugtatja az idegeket, segít ellazulni, így csökkenti a stressz szervezetre gyakorolt hatását.

Masszázs hatására az izmok oldódnak, hosszuk ezáltal visszanyeri közel eredeti hosszúságát, így tehermentesítik az ízületeket és a csontokat. Ennek hatására csökkenthetjük az ízületi kopást, megelőzhetők a csonthártyagyulladások, sportsérülések.

Rólunk

Szépségszalonunk Nagykanizsa szívében találod

Címünk : 8800, Nagykanizsa, Huszti tér 1-2

Nyitva tartás : Bejelentkezés alapján

Kozmetika : 20/410-71-95

Fodrászat : 30/376-31-81

Masszázs : 20/249-74-53

Térkép

Facebook