Dermaroller

A Derma Roller kezelés története

A mikro tűs technológiát 1995-ben fedezte fel Dr. Orentreich, majd 1998-ban Dr. Desmond Fernandes bemutatott egy kis tűs,bélyegző-szerű eszközt, mellyel kollagént juttatott be és általános esztétikai kezelésekhez használta.

2000-ben a német Dermaroller S.a.r.l  bemutatta a Mesoroller sorozatát, ezzel a mikro tűs henger kezdett egyre inkább elterjedni és ismertté válni. 2004-ben a Clinical resolution laboratory bemutatta az MTS Roller-t. Ahogyan egyre népszerűbbé vált, egyre több és több cég fejlesztette ki saját dermarollerét, különböző kinézettel. Létezik cserélhető fejes, rezgőfejes görgős henger, ezen kívül az eredetihez hasonló tűs bélyegző. A tűs henger a legideálisabb az eljáráshoz, mivel használatával precízen meghatározott távolságban ejtjük a szúrásokat. Ezt igazolja az is, hogy világszerte ezen eszközöket alkalmazzák.

 

A bőr tűs hengeres kezelése

 

A derma rolleres kezeléssel természetes úton, szervezetünkkel termeltetünk új, hidratált kollagént, amely a bőrt fiatalossá, feszessé varázsolja.

A Derma Roller roller vagy mezo-roller, magyarul mikro tűs henger egy olyan görgős eszköz, melyen számos (általában 192db) hajszál vékony tű helyezkedik el. Ezek a tűk görgetéskor, kontrollált mélységben behatolnak a bőrbe, stimulálva ezzel a sebgyógyulás természetes folyamatát. Ezen folyamat által a már meglévő alacsony vízmegkötő képességű  III. típusú kollagénhez hozzáadódva az új I.-es típusú hidratált kollagén és elasztin termelődik.
A Derma Rolleres kezelés során képződött természetes kollagén I.-es típusú hidratált kollagén, mely stabilabb és lényegesen tovább tartós, mint a külsőleg felvitt, kollagén tartalmú hatóanyagok. A beindított kollagén képző folyamat természetes, így a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását és termel kollagént.

Egy minőségi normál szélességű rolleren 192 tű van. Rollerezés során hat irányban használjuk a rollert egy területen, ez több mint ezer hajszálvékony tűszúrást jelent, melyek mindegyike egy új kollagén szálat stimulál. Ezzel beindítva az I.tipusú hidratált kollagén képződést, mely idővel jelentősen megnöveli a bőr vastagságát, hajlékonyságát ezzel visszaállítva az ideális állapotát, mely érzetre feszesebb és fiatalosabb.

A bőr tűs kezelésének előnyei:

 • A kezelés rövid időt vesz igénybe
 • A tűk nem károsítják látványosan vagy maradandóan a bőrt
 • A test bármely része kezelhető
 • Bármely bőrtípuson lehet alkalmazni, a hyperpigmentáció veszélye nélkül
 • A Derma Roller kedvezőbb árfekvésű, mint más, alternatív kezelési technikák
 • A bőr természetes módon vastagabb és feszesebb lesz a kollagén termelődésével
 • A Derma Roller kezelés drámaian megnöveli a fényvédő szerek hatékonyságát
 • Nem fájdalmas, így legtöbb esetben érzéstelenítőre sincs szükség.
 • Alkalmas kisebb tág vérerek eltüntetésére
 • Kockázat nélkül többször ismételhető

 

Dermaroller Hatásmechanizmus:

A Derma rolleres kezelés hatásmechanizmusát három részre bonthatjuk:

Első folyamat– A Derma Roller apró tűi behatolnak a felhámba, majd az irhába. Az eljárás fájdalom-és vérmentes. Szervezetünk azonnal reagál a behatolásra, és beindítja a sebgyógyulás folyamatát, mely által új kollagén és elasztin termelődik, és hozzáadódik a már meglévő állományhoz.

Második folyamat – a Derma Roller mikro tűi apró csatornákat hagynak a bőrben, ezeken a csatornákon könnyedén a kellő mélységbe juttathatjuk a steril és tömény hatóanyagokat, ahol azok látványosan fejtik ki hatásukat, tartós eredményeket produkálva. Ezek a mikro csatornák egy órán belül spontán bezáródnak.

Derma rolleres felhasználásra kizárólag steril gyógyszergyári (pontosabban gyógyszer) tisztaságú hatóanyagok használhatóak, semmilyen professzionális kozmetikai krém, szérum, tonik, emulzió vagy (ortomolekuláris) esszencia nem alkalmas, mivel nem steril.
Az általunk kínált hatóanyagok gyógyszerészeti gyártástechnológiával készült kozmetikumok, így tökéletesen megfelelnek a derma rolleres kezelésekhez. Nem tartalmaznak semmilyen felesleges adalékot, csak a tömény hatóanyagot.

A Derma Roller használható a hajhullás kezelésére, mivel növeli az erre alkalmazott szerek hatékonyságát.

Harmadik folyamat – A bőr természetes módon kezd válaszolni tűszúrások okozta „traumára”. I.-es típusú hidratált kollagén és elasztin termelődik és hozzákapcsolódik a már meglévő III.típusú alacsony vízmegkötő képességű kollagénhez. A bőr megvastagodik, feszesebb, egészségesebb és fiatalosabb bőr jön létre.

Különbözőtű hosszúságú rollerek léteznek.

A Derma Roller használata nem javasolt a következő esetekben:A Derma Roller használata nem javasolt a következő esetekben:

 • aktív bőrfertőzés, pattanás, ekcéma stb.
 • herpesz
 • anyajegy
 • krónikus bőrbetegség 
 • véralvadási problémák
 • gyenge gyógyulási képesség
 • rosszindulatú bőrelváltozások
 • aktív akne
 • ekcéma
 • arcpír (Rosacea) 
 • pikkelysömör
 • komoly solar keratosis (Tartós napfényhatásra kialakuló, érdes tapintatú, elmosódott szélű foltok)
 • kiemelkedő anyajegy, szemölcs
 • keloid képződésre való hajlam
 • terhesség és szoptatás
 • kezelést megelőző fél éven belüli gyümölcssavas hámlasztás
 • érzéstelenítő krémmel szembeni allergia (lidokain érzékenység)
 • különböző gyógyszerek pl. roacutan, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedésekor
 • cukorbetegség

Általam használt Dermarollerek rendelkeznek CE minősítéssel, mégpedig CE 93/42 orvosi eszköz minősítéssel.
Hatóanyagokat a neves Amerikai AR-MESSO cég képviseletétől vásárolom. Termékeik megfelelnek a legszigorúbb EU direktíváknak, ezen kívül rendelkeznek a hazai OÉTI minősítéssel is.

Kezelési javaslatok

 

A Derma Roller kezelés a következő területeken alkalmazható:

 

 •   Bőrfiatalítás és ráncok kezelése
 •   Hízási csíkok, striák kezelése
 •   Narancsbőr kezelése
 •   Hegek kezelése
 •   Hajkezelés

 

Bőrfiatalítás és ráncok kezelése derma rollerrel

A kollagén indukciós eljárás, más néven dermaroller kezelés kiválóan alkalmas önmagában is, vagy más módszerekkel kiegészítve (pl. elektroporáció, ultrahang) a bőr fiatalítására, öregedési folyamatainak lassítására, ill. a ráncok kezelésére.
A dermaroller alkalmazása fokozza a kollagén termelődését a bőrben ezért is nevezik kollagén indukciós kezelésnek. A hengeren található mikrotűk láthatatlan mikrocsatornákat  nyitnak meg a felhám alatti bazális rétegben, így biztosítva a steril mezo anyagok megfelelő mélységbe jutását.

Az arc-nyak –dekoltázs-kézfej területének mezorolleres bőrfiatalítása során, a javasolt mezo ampullák: Pl. Hialuronsav, Organikus szilícium, Asian Centella sial, Sodium Pyruvet, C-vitamin, DMAE.
Ezen ampullák felhasználásához mindenképpen szükséges a hatóanyagok felhasználási ismeretére! A hatóanyag menüpontban részletes információkat talál.

A tű hosszának megválasztása a bőr vastagságának és a kezelés céljának függvénye.

Szélességét tekintve használhatjuk a szélesebb, de a keskenyebb variációt is.
Amennyiben páciensen a fő kezelési területek a szem körüli, ill., a száj fölötti területen találhatóak, javasolt a keskenyebb henger alkalmazása.

Soha ne alkalmazza a mezorollert az ajkakon, illetve a szemhéjon!

Javasolt tűhossz: 1mm,1.5mm
A javasolt kezelések száma: 5-10 alkalom
A kezelések közötti idő: 10-14 nap

Javasolt 5 kezelés után kb. 1 hónap gyógyulási időt hagyni a bőrnek.
Látható javulást már 1-2 kezelés után tapasztalni fog, de a kúra befejezését követően a  végleges eredmény eléréséhez szükség van kb. 1-2 hónapra.

Hízási csíkok, striák kezelése dermarollerrel

A hízási csíkok gyors növekedési periódusok által okozott szakadások miatt alakulnak ki a bőr felszínén. A hízási csíkok alatt a bőr nem rendelkezik megfelelő mennyiségű kollagénnel. Mivel a Derma Roller a kollagén termelést segíti elő, így sikeresen segít ezek csökkentésében/megszüntetésében.

A megvékonyodott irharéteget, melyben a csíkok jelentkeznek, apró tűk szúrják meg. Ez minimális traumát okoz a bőr irha rétegében, a bőr pedig válaszul elkezdi gyógyítani magát, kollagént termel.  Ez egy természetes folyamat, testünk lenyűgöző gyógyulási képességének bizonysága.

A titok az, hogy a felhám és az irharéteg a kezelés során érintetlen marad, az apróbb szúrásoktól eltekintve. Ahogyan a kollagén termelődik, a bőr irharétege megvastagodik. Ennek során a hízási csíkok előbb elhalványulnak, majd eltűnnek. Javul az érintett terület vérellátása is.

Az eredmény egyénenként változó. Bár mindenki észrevehető javulást fog érzékelni, ennek mértéke és ideje egyénenként változó. A csíkok csökkenése folytatódik az első kezelést követő egy évig. Nem valószínű, hogy a csíkok teljesen eltűnnek, azonban kevés kivételtől eltekintve néhány sikeres kezeléssorozat után szinte észrevétlenné válnak.
Mivel nem kell tartani pigmentációs problémáktól, bármely bőrtípuson alkalmazható.

Javasolt mezo ampullák: Hialuronsav 2ml, Asian Centella sial 5ml, DMAE 2ml.

Javasolt tűhossz: 1mm,1.5mm, 2mm
A javasolt kezelések száma: 5-10-15 alkalom
A kezelések közötti idő: 10-14 nap

Javasolt 5 kezelés után kb. 1 hónap gyógyulási időt hagyni a bőrnek.
Látható javulást már 1-2 kezelés után tapasztalni fog, de a kúra befejezését követően a  végleges eredmény eléréséhez szükség van kb. 1-2 hónapra.

Narancsbőr kezelése derma rollerrel

A dermarolleres kezelés során a bőr megvastagodásával a felhám réteg szorosabban és feszesebben fekszik. A bőr külső megjelenése javul, simábbá, egyenletesebbé, feszesebbé válik. A tűszúrások mikrocsatornákat nyitnak meg, amely lehetővé teszi a mezo hatóanyagok beáramlását a bőrbe.

A dermarolleres narancsbőr kezelés önmagában is hatásos, de hatékonyságát jelentősen fokozhatjuk speciális steril ANTICELLULIT hatóanyagkomplexel, mely nagyrészt hialuronsavat és DMAE -t tartalmaz.

A narancsbőr dermarolleres kezelésénél  javasolt mezo ampulla: Anticellulit 5ml

Javasolt tűhossz: 1.5mm, 2mm, 2,5mm
A javasolt kezelések száma: 5-10 alkalom
A kezelések közötti idő: 10-14 nap

Javasolt 5 kezelés után kb. 1 hónap gyógyulási időt hagyni a bőrnek.
Látható javulást már 1-2 kezelés után tapasztalni fog, de a kúra befejezését követően a  végleges eredmény eléréséhez szükség van kb. 1-2 hónapra.

Hegek kezelése dermarollerrel

A hegek olyan bőrszövetek, a testünk bizonyos sérülései (vágás, sebek, stb.) után maradnak bőrünkön, miután a seb begyógyult. A test gyógyítja a rajta keletkező sebet, a kezdeti vérzés után megalvadó vér és varr képződés során a frissen kialakult kollagén eltömíti a réseket, hogy en juthasson fertőzés vagy idegen test a bőrünkbe. Miután ez megtörtént, a bőr nem termel annyi kollagént, mint a sebesülés előtt.  Miután a kollagén termelés idő előtt leáll, a bőr vékonyabb marad.  A sebek mérete lehet egészen apró és nagy is, például egy komolyabb műtét után. Színük és tapintásuk különbözik a normális bőrtől. A hegekben nincsenek szőrtüszők vagy izzadtságmirigyek.

A hegek típusai
Általában a seb begyógyulása normális ütemben zajlik, azonban keletkezhetnek abnormális hegek, pl. vadhús vagy hipertrófia, melyek a kollagén túltermelésből keletkeznek. Ezek a sötétebb bőrön jóval látványosabbak.

A Derma Roller használata az ilyen típusú hegeken nem javasolt, mivel a kezelés során plusz kollagén termelődik.

Hegek kezelése dermarollerrel
A Derma Roller használata során folytatódik az a természetes sebgyógyulási folyamat és kollagén termelés, mely korábban idő előtt abbamaradt. A heg miatti vékonyabb bőr megvastagodik, így csökken a láthatóságuk. A termelt kollagén hozzákapcsolódik a korábban meglévő rétegekhez. A tűs henger használata során a hegek előbb elhalványodnak, majd néhány kivételtől eltekintve szinte teljesen eltűnnek. Sajnos a kezelés nem képes megjavítani vagy visszaállítani a sérült szőrtüszőket vagy izzadtságmirigyeket.
A hegek kezeléséhez szükséges tűk mérete függ a kezelt területtől. Minél húsosabb a terület, annál hosszabb tű szükséges. Nem javasolt 2mm-es vagy annál nagyobb tűhosszúság, kozmetikai alkalmazásra.

Javasolt mezo ampullák: Hialuronsav 2ml, Asian Centella sial 5ml, DMAE 2ml.

Javasolt tűhossz: 1mm,1.5mm, 2mm
A javasolt kezelések száma: 5-10-15 alkalom
A kezelések közötti idő: 10-14 nap

Javasolt 5 kezelés után kb. 1 hónap gyógyulási időt hagyni a bőrnek.
Látható javulást már 1-2 kezelés után tapasztalni fog, de a kúra befejezését követően a  végleges eredmény eléréséhez szükség van kb. 1-2 hónapra.

forrás : dermaroller.hu

Rólunk

Szépségszalonunk Nagykanizsa szívében találod

Címünk : 8800, Nagykanizsa, Huszti tér 1-2

Nyitva tartás : Bejelentkezés alapján

Kozmetika : 20/410-71-95

Fodrászat : 30/376-31-81

Masszázs : 20/249-74-53

Térkép

Facebook